Balandžio 8  dieną Klaipėdos mokslo ir technologijų parke susirinko informacinių technologijų gerbėjai  –  tai mokiniai iš Kauno ir Klaipėdos mokyklų. 12-tame respublikiniame 6-12 klasių mokinių informacinių technologijų konkurse „IT VARŽYBOS 2022“ dalyvavo 10 komandų iš skirtingų mokyklų. Dalyviai buvo suskirstyti  į jaunių, 6 – 8 klasių,  ir vyresniųjų,  9 – 12 klasių  mokinių  komandas. Renginio metu kiekviena komanda atsakinėjo į kitų komandų ir organizatorių sukurtus klausimus bei užduotis.
Išmaniausios šio konkurso komandos: Kauno Vytauto Didžiojo Universiteto „Rasos“ gimnazijos 9-tokių DISKONEKT ir Klaipėdos Gedminų progimnazijos 7-okų  4FUN.  
Vyresniųjų grupėje prizinėmis vietomis pasidalino:
I vieta Kauno Vytauto Didžiojo Universiteto „Rasos“ gimnazijos komanda DISKONEKT
II vieta Klaipėdos „Ąžuolynas“ gimnazijos komanda „ĄŽUOLINIAI KOMPIUTERISTAI“
III vieta Klaipėdos Vydūno gimnazijos komanda „MOKSLO ŽIŪRKĖS“

 Jaunesniųjų grupėje:
I vieta Klaipėdos Gedminų progimnazijos komanda „4FUN“
II vieta Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro komanda „TANKISTAI“
III vieta Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijos komanda „KAMANDA-X“

 Ačiū renginio vedantiesiems Emilijai Čiužaitei ir Lukui Šimkui, įdomiausias akimirkas fiksavusiems fotografams Vidmantei Domarkaitei ir Benui Urniežiui, renginio savanoriams Rebekai Krylovai ir Kęstučiui Masiliauskui.
Labai dėkingi už sunkų darbą ir kantrybę vertinimo komisijai Almai Maskolaitienei, Živilei Banitauskienei, Ritai Valaitytei – Petrauskienei ir Tadui Kučinskui  Taip pat ačiū TELIA LIETUVA  atstovui Mindaugui Viršilui už paskaitą „Wi-fi kartos, standartai  
Džiaugiamės dalyvių gausa ir laukiame susitinkant kitais metais.
Organizatoriai Ramunė Šimkuvienė ir Leonas Šimkus.

Visos naujienos