Pažymint ES programavimo savaitę, 2021 spalio 20 dieną Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre vyko 7-oji mokinių konferencija „Programavimas – mano laisvalaikio dalis 2021“. Renginys vyko hibridiniu būdu: Moksleivių saviraiškos centro programuotojai  susirinko į posėdžių salę, o kitų mokyklų mokiniai renginyje dalyvavo prisijungę per nuotolinę Google Meet platformą. Konferencijoje dalyvavo 26 mokiniai ir jų mokytojai. Savo programavimo patirtimi dalijosi mokiniai iš Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos, Klaipėdos Vydūno gimnazijos ir Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro Programavimo pradmenų bei Programavimo pagrindų ir Interneto technologijų būrelių. Pranešėjai pasakojo apie savo darbo pasiekimus įvairiose programavimo srityse nuo žaidimų iki prototipų kūrimo. Visi pranešėjai buvo apdovanoti padėkos raštais ir prizais.

Komisijos sprendimu geriausią konferencijos pranešimą pateikė Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos mokinys Vilius Globys ir jam buvo skirta I vieta, II vietą komisija skyrė Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos mokiniui Justui Mickui, o III vietą pasidalino Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokinys Jokūbas Buta ir KMSC atstovas Rytis Šimkus.

Džiaugiamės, kad kiekvienais metais mokiniai vis atranda kažką naujo ir šiais atradimais pasidalina su kitais.

Konferenciją organizavo: Ramunė Šimkuvienė, Programavimo pagrindų būrelio vadovė ir Leonas Šimkus, Lego robotikos būrelio vadovas.

Visos naujienos