Lapkričio 29 d. Vilniuje vyko XXXIV Lietuvos mokinių kino konkursas „REC 2019“. Konkursui  pateikė filmus: Anykščių, Kauno, Klaipėdos, Šalčininkų rajono, Ukmergės ir Vilniaus mokiniai. Buvo pateikti iš viso 73 filmai: 31 animaciniai, 17 vaidybinių, 11 dokumentiniai, 4 filmai vienos minutės, 6 eksperimentiniai, 4 muzikiniai vaizdo klipai. Vertinimo komisija: Lietuvos kinematografininkų sąjungos nariai – režisierius Saulius Beržinis ir režisierius Vidmantas Gaigalas, kino operatorius Vincas Kubilius.

Už nominaciją „Geriausia animacija“ apdovanotas Matas Lileikis už filmą „Didysis laimėjimas“. Tai trečias prizas už šį filmą. Džiaugėsi filmo autorius Matas ir jam talkinęs Justas Markauskas.

Po festivalio vykome į Lietuvos nacionalinę radiją ir televiziją. Ekskursijos vadovas Paulius supažindino ne tik su Lietuvos radijo ir televizijos istorija, bet ir sudarė galimybę pamatyti pirmąją televizijos studiją, kurioje prasidėjo jos istorija, o šiandien čia filmuojama populiariausia laida vaikams ,,Gustavo enciklopedija“, moderniausią Baltijos šalyse LRT televizijos žinių studiją ir kt.

Daug pamatėme, sužinojome  ir  grįžtant namo pro Kauną, sumanėme užsukti į prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“Mus pasitiko 10-ies metrų aukščio Kalėdų eglė, veikė kalėdinis paštas,  Kalėdų traukinys. Stebėjome akvariumo gyvenimą, smagiai pašėlome leidžiantis vamzdine čiuožykla.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“400″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“1″ thumbnail_width=“100″ thumbnail_height=“75″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show as slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Visos naujienos