Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklų projektas „100 klausimų apie Lietuvą“, prasidėjęs 2018 m. kovo mėnesį ir skirtas Atkurtos Lietuvos šimtmečiui, baigėsi. Šis projektas nuėjo ilgą kelią. Interaktyvūs stendai buvo eksponuojami miesto mokyklose ir organizuojamos viktorinos, kurių metu mokiniai savo išmaniųjų įrenginių ir QR kodų pagalba turėjo atrasti nurodytą informaciją. Šiose viktorinose dalyvavo apie 900 mokinių. Taip pat vyko kiti užsiėmimai, pamokos, kuriuos vedė patys mokyklų mokytojai.
Lapkričio 15 d. Klaipėdos piliavietės rytinėje kurtinoje vyko projekto baigiamasis renginys. Jo metu susirungė 18 komandų po 4 mokinius iš įvairių miesto mokyklų. Komandos atliko tokius veiksmus: pirmoji pora turėjo atrasti informaciją interaktyviuose stenduose išmaniųjų įrenginių ir QR kodų pagalba bei persiųsti ją antrajai porai, kuri gautą informaciją žymėjo google forms anketoje bei pateikė vertinimui. Darbas buvo intensyvus, nes per 15 minučių reikėjo atrasti atsakymus į 10 klausimų.Greičiausi ir išmaniausi buvo „Smeltės“, L. Stulpino progimnazijų, Klaipėdos licėjausI. Simonaitytės mokyklos, „Varpo“ gimnazijos komandos. Renginį pakylėjo „Aukuro“ gimnazijos dainuojantis jaunimas (mokyt. Diana Linkevičienė ir Marijus Kučikas). Svečias, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus istorikas, Saulius Karalius papasakojo apie Sąjūdžio gimimą ir žmonių emocinį pakilimą 1988 metais Klaipėdoje. Virtualiai renginio dalyvius pasveikino filosofas, publicistas, vienas iš pretendentų į Lietuvos Respublikos prezidentus, Arvydas Juozaitis, kurio knygos su autografu ir buvo įteiktos viktorinos nugalėtojams.
[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“354″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“1″ thumbnail_width=“100″ thumbnail_height=“75″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show as slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]
Visos naujienos