Gamta bunda, medžiai sužaliuoja, pievose pražysta gėlės, pagerėja žmonių nuotaika ir atsiranda noras vis daugiau šypsotis. Visa tai asocijuojasi su pavasariu. Viena pagrindinių pavasario švenčių yra šv. Velykos. Ši šventė neturi pastovios datos. Velykos kasmet švenčiamos pirmąjį sekmadienį po pirmos pilnaties po pavasario lygiadienio.

Per šią šventę žmonės žaidžia pačius įvairiausius žaidimus. Velykų dieną įprasta svečiuotis ir kuo daugiau bendrauti su artimaisias, o mažiesiems dažniausiai siūloma kuo daugiau suptis sūpynėse. Buvo sakoma, jog kuo ilgiau ir stipriau supsies, tuo laimingesni bei sėkmingesni metai laukią.

Šios šventės tradicijas balandžio 28 d. priminė velykiniu koncertu etnokultūros būrelio vaikai (mokytoja Dalia Kubiliutė). Renginys prasidėjo paukštelių pamėgdžiojimu, pasakojimais, žaidimais. Vėliau apsilankė Velykų bobutė su kiškučiu, minė mįsles, aiškinosi, kodėl dažomi kiaušiniai. Galiausiai į žaidimus įsitraukė ir neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ gyventojai, l/d „Aušrinė“ vaikai, tėvai. Šventė vyko l/d „Aušrinė“ salėje.

Visos naujienos