Paskutinį lapkričio penktadienį Vilniuje vyko tarptautinis mokinių kino festivalis „REC 2011“. Į Lietuvos sostinę sugužėjo jaunieji kinematografai iš Sankt Peterburgo (Rusija), Talino (Estija), Rygos (Latvija), Vyndamo (Nyderlandai), taip pat ir iš pačių įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių – Anykščių, Druskininkų, Kauno, Klaipėdos, Ukmergės, Vilniaus ir kt.

Šiemet festivaliui buvo pateikti 75 filmai.  „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre buvo demonstruojama konkursinė filmų programa.

Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro mokiniams festivalis prasidėjo jau 11 val. ekskursija į Lietuvos muzikos, teatro ir kino muziejų. Vėliau, pažvelgus į kino istoriją, mokiniams buvo suteikta galimybė pamatyti kokia technika yra naudojama šiais laikais, kaip yra organizuojamas darbas Lietuvos televizijoje. Festivalį pradėjo Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijos pučiamųjų orkestras griausmingu pasirodymu, po kurio sekė dviejų valandų konkursinė filmų programa.

Kino režisieriaus S. Beržinio vadovaujama vertinimo komisija nominavo 12 geriausiųjų. Didžiausia konkurencija vyko tarp 35 animatorių.

Kūrybingiausiai paplušėjo Odeta ir Rugilė Pluščiauskaitės, Kristina Šuišelytė MSC animacijos būrelio mokinės, sukūrusios  geriausią festivalio animacinį filmą „Rudens išdaigą“ (mokytojai –  Vida Karlovienė, Valdas Ramanauskas).

Geriausias eksperimentinis filmas „Mes esame jauni“. Filmo autorė, animacijos būrelio mokinė, Asta Paulauskaitė (mokytojai – Lina Ramanauskienė, Valdas Ramanauskas).

Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro studija „Febas“  nominuota  „Geriausia tarptautinio mokinių kino festivalio„REC 2011“  mokinių kino studija. Taip pat įteikta taurė  „Už filmų programą, pateiktą tarptautiniam mokinių kino festivaliui „REC 2011“

Visos naujienos