2011 m. gegužės 14 d. Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras kartu su Klaipėdos kalnų sporto klubu organizavo pirmą Lietuvos jaunių čempionatą boulderingo rungtyje. Pirmas blynas tikrai neprisvilo ir tikimės, jog toks čempionatas taps tradicija, turės savo vietą Lietuvos laipiojimo varžybų kalendoriuje, taps vienomis svarbiausių varžybų tarp jaunųjų sportininkų ir džiugins visus jaunuosius Lietuvos laipiotojus bei entuziastus.

Varžybos praėjo sklandžiai, buvo išaiškinti stipriausi laipiotojai keturiose amžiaus grupėse. Stipriausioje, vyriausioje amžiumi 16 – 19 metų grupėje nepralenkiami buvo Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro auklėtiniai Andrius Sidorovas ir Julija Kiseliova, kuriems atiteko čempionų laurai, sidabru pasidabino Andrej Radevič (MSC) ir Abigailė Tamošauskaitė (MSC), o bronza atiteko vilniečiams Mariui Galaburdai (LUK) ir Ievai Mališauskaitei (LUK). Geriau pasirodęs atrankoje, Marius finale lipo stebėtinai prastai ir nepasiekęs nei vieno „topo“ liko trečias. Merginų vietos ir po finalų liko nepajudintos.

Antroje 13 – 15 metų grupėje taip pat lygių sau neturėjo Klaipėdos MSC auklėtiniai – auksą iškovojo Ilja Gaiduk ir Ana Kolmykova. Sidabras taip pat atiteko klaipėdiečiams Semionui Kozliuk ir Dailai Sabaliauskaitei, kuri tik finale netikėtai įrodė pati sau ir kitiems savo pranašumą, pralipusi vieną trasą iki „bonuso“, kai tuo tarpu kitoms finalininkėms, geriau lipusioms atrankoje (išskyrus nugalėtoja tapusią A.Kolmykovą), finalo trasos pasirodė per kietos. Bronza pasklido plačiai į Lietuvą ir vienas medalis nukeliavo į Kauną Karolei Kavaliauskaitei (MD), o tarp vaikinų trečias liko vilnietis Aleksas Pakalniškis (LUK), kuris, beje, po atrankos varžybų su penkiais „topais“ pirmavo ! Galbūt atrankoje išeikvota pernelyg daug jėgų neleido pasivaržyti dėl aukščiausių apdovanojimų ?

Mažųjų laipiotojų 10 – 12 metų grupėje sveikiname Mantą Kazlauską (MSC) ir Rugilę Tamošiūnaitę (MD), tapusius čempionais. Sidabru turėjo tenkintis pastovus Manto „persekiotojas“ Petras Paulius Kastanauskas (LUK) ir Ugnė Leščiukaitytė (MD), kuri nedaug – tik dviem bandymais atsiliko nuo čempionės ! Konkurencija auga ir tarp mažųjų ! Bronza papildė „Miegančių dramblių“ pasiekimų krepšį – treti Ūla Koroliova ir Lukas Šadauskas.

Ketvirtoje grupėje iki 9 metų amžiaus, arba tarp pačių mažiausių nepralenkiamas buvo „Miegančių Dramblių“ atstovas Jonas Sirtautas, o tarp mergaičių – taip pat MD atstovė Marija Jakabsone. Tarp berniukų toliau rikiavosi klaipėdiečiai MSC atstovai Igor Višnevskij ir Roman Sivakov, o tarp mergaičių – kaunietės iš „Miergančių dramblių“ – Monika Šadauskaitė ir Rugilė Paukštaitytė.

Pažymėtinas ypatingai gausus Kauno „Miegančių dramblių“ jaunųjų laipiotojų antplūdis, jaučiasi gera kryptis ir nusiteikimas, kuris kauniečiams leis ateityje, o ir dabar skinti gerus vaisius šiame fronte. Kaip pažymėjo vienas žiūrovų – „ … smagu stebėti procesą … „ !

Ir pabaigai – organizatoriai sveikina visus su pirmuoju Lietuvos laipiojimo čempionatu ir linki toliau siekti savo tikslų, lipti, tobulėti ir smagiai leisti laiką varžybose ! Ačiū už dalyvavimą ir iki kitų susitikimų !

Varžybų rezultatai.

Organizatorių vardu Andrius Žalimas ir Edmundas Tilvikas.

Visos naujienos