Šiandien baigėsi VII vaikų ir jaunimo kino festivalis „Mes – klaipėdiečiai“, kuriame dalyvavo 16-a mokinių sukurtų fimų. Šių metų „Mes – klaipėdiečiai“ video filmų festivalis pasirodė kaip nepaprastai įkvepianti ir įvairių emocijų kupina akimirka, kurioje talentingi jaunieji kūrėjai iš Klaipėdos turėjo galimybę pasidalinti savo sukurtais filmai su jaunąja auditorija. Pirmą kartą komisijos nariais tapo vaikai, kurie balsavo už geriausią siužetą, rinko geriausią aktorių(-ę) ir geriausią festivalio filmą. Visi pageidaujantys galėjo dalyvauti peržiūroje, o jaunieji komisijos nariai buvo vaišinami spragėsiais. Pertraukėlių metu mokiniams buvo užduodami klausimai apie matytus filmus į kuriuos žiūrovai mielai atsakinėjo.

Programoje netrūko širdį šildančių animacijų, intriguojančių dokumentinių filmų. Renginys ne tik suteikė vaikams platformą parodyti savo talentus, bet ir leido jiems pasinerti į pasaulį, kuriame filmas tampa būtinu komunikavimo ir saviraiškos priemone. Žiūrovai ir komisijos nariai kiekviename filme galėjo pažinti įvairiausias Klaipėdos lokacijas, taip pat ir Moksleivių saviraiškos centro erdves.

Balsavimas vyko skaitmeniniu būdu, susumavus balus buvo greitai išsiaiškinti laureatai.

Geriausio siužeto nominacija atiteko vaidybiniam filmui „Klaipėdos Šanchajaus šešėlis“. Autoriai: Rokas Kerpė, Domantas Liekis. Filme pirmą kartą panaudotas dirbtinis intelektas.

Geriausiu aktoriumi išrinktas Auktumas Augustinas, kuris atliko pagrindinį vaidmenį filme „Kauksmas“.

Geriausias filmas – „Ten kur pempės miega“. Kūrybinė grupė: Rokas Kerpė, Domantas Liekis, Deimena Grauslytė, Rytis Šimkus. Filmas sukurtas „CrAL“ projektui. Filmas skirtas Pempininkų kaimui paminėti.

Norime pasveikinti šių metų laureatus ir padėkoti visiems dalyviams, jų tėvams, mokytojams ir remėjams už paramą šiam išskirtiniam vaikų ir jaunimo video filmų festivaliui. Galime teigti, kad „Mes – Klaipėdiečiai“ iš tikrųjų prisidėjo prie vaikų kūrybinių potencialų sklaidos ir tapo puikiu pavyzdžiu, kaip menas gali jungti bendruomenes ir skatinti jaunimo kūrybiškumą.

Visos naujienos