Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras rugsėjo mėnesį organizavo trumpalaikį projektą „Pažink mokslininkus“. Šio projekto tikslas – supažindinti  mokinius su žymiais fizikos ir chemijos mokslų atstovais. Projekte dalyvavo 669 moksleiviai iš 2–6 klasių, kurie per vieną arba dvi dienas turėjo susipažinti su informacija, pateikta mokyklose įrengtuose informaciniuose stenduose. Juose buvo pristatyti tokie garsūs mokslininkai kaip Izaokas Niutonas, Albertas Einšteinas, Nikolas Tesla, Marija Kiuri, Robertas Openhaimeris ir Katerina Džonson. Nors dalis šių mokslininkų vaikams jau buvo žinomi, projekto metu jie galėjo praplėsti savo žinias.

Projektas startavo rugsėjo 17 d. Klaipėdos Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijoje, kur vyko Kahoot viktorinos kompiuterių klasėje. Čia apsilankė net 14 klasių, o viktorinose dalyvavo 265 mokiniai. Rugsėjo 20 d. projektas persikėlė į Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnaziją, kur savo jėgas išbandė 202 mokiniai. Rugsėjo 24 d. projektas atkeliavo į Klaipėdos „Smeltės“ progimnaziją, kur taip pat dalyvavo 202 moksleiviai.

Mokiniai, geriausiai ir greičiausiai atsakę į viktorinos klausimus, buvo apdovanoti prizais, kuriuos paruošė Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro būrelių vadovai: Larysa Ivanova (Fitodizaino būrelis), Henrikas Mališauskas (Laivų modeliavimo būrelis), Lina Ramanauskienė (Erdvinio ir grafinio dizaino būrelis), Valdas Ramanauskas (Klaipėdos MSC studija „Febas“), Aurelija Valentinavičienė (Dailės technologijų būrelis), Vladimiras Butkinas (Aviamodeliavimo būrelis), Guoda Stankūnaitė (Programavimo abėcėlės ir Robotikos pradinukams būreliai) bei keamikos mokytojos Vida Daukšienė ir Romanna Kulik (keramikos studija „Žiezdrė“). Informacinį stendą apie mokslininkus ir viktoriną paruošė STEAM laboratorijos būrelio vadovė Sandra Bradauskienė. Ji kartu su kitomis mokytojomis – Aurelija Valentinavičiene, Olga Vaitkiene ir Guoda Stankūnaite – įgyvendino šį projektą mokyklose. Ši projektą planuojama tęsti ir paruoši daugiau informacinių stendų apie Lietuvos ir pasaulio mokslininkus įvairiose srityse.

Mokytojos, dalyvavusios su mokiniais šiame projekte, džiaugėsi iniciatyva ir skatino panašius projektus vykdyti ateityje. Mokiniai ne tik gilino savo žinias bei plėtė akiratį, bet ir smagiai bei žaismingai varžėsi tarpusavyje, o taip pat tobulino skaitmenines kompetencijas, dirbdami su planšetėmis ir kompiuteriais. Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras priminė, kad priėmimas į užsiėmimus vyksta ištisus metus ir kiekvienas mokinys, ieškantis prasmingos veiklos po pamokų yra laukiamas Saviraiškos centre.

Visos naujienos