Paskutinę pavasario dieną Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre nuaidėjo nuoširdūs džiaugsmo šūksniai. Projektas „Išskleisk bures“ organizuojamas kartu su Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazija jau 5-tus metus. Šis projektas tapo ne tik įdomia edukacine patirtimi, bet ir smagia švente, subūrusia mokinius, tėvelius ir mokytojus.

Mokiniai kartu su savo šeimomis konstravo burlaivius, o vėliau varžėsi Moksleivių saviraiškos centro baseine, demonstruodami savo kūrybiškumą, išradingumą ir komandinio darbo įgūdžius. Varžybų metu mokiniai ne tik varžėsi tarpusavyje, bet ir pagerbė iškilią Klaipėdos asmenybę – Liudviką Stulpiną. Saviraiškos centro direktorius Vytautas Krutulis, taręs žodį paminėjo, L. Stulpinas buvo pirmasis nepriklausomos Lietuvos Klaipėdos uosto kapitonas, aktyviai propagavęs jūrinius reikalus, siūlęs ne vieną Lietuvos jūrų laivyno steigimo planą ir tapęs vienu iš Lietuvos jūrininkų sąjungos kūrėjų, tapo įkvėpimo šaltiniu jaunajai kartai.

Varžybose jaunuosius buriuotojus palaikė ne tik klasės draugai, bet ir šeimos nariai, kurie džiaugėsi savo atžalų kūrybiškumu ir entuziazmu. Šių metų projekte dalyvavo 42  pradinių klasių mokiniai dvejuose pogrupiuose.

Nugalėtojai:

Pirmasis pogrupis:

  • I vieta – Gustas Duoplys (3B klasė)
  • II vieta – Arnas Bikinas (2A klasė)
  • III vieta – Emilija Pliatkutė (2A klasė)

Antrasis pogrupis:

  • I vieta – Benediktas Zelionka (3D klasė)
  • II vieta – Adam Nikolajev (3D klasė)
  • III vieta – Vincas Šiatkus (3C klasė)

Apdovanojimų ceremonija tapo kulminaciniu renginio momentu, kupinu nuoširdžių apkabinimų ir pasididžiavimo jausmo. Mokiniai ne tik džiaugėsi savo pasiekimais, bet ir įgijo neįkainojamų patirčių, susijusių su kūrybiškumu ir problemų sprendimu.

Projektas „Išskleisk bures“ dar kartą įrodė, jog ugdant jaunąją kartą svarbu ne tik perteikti žinias, bet ir skatinti domėtis Lietuvos istorija, puoselėti patriotiškumo jausmą ir ugdyti kūrybiškumą. Šio projekto dėka Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras ne tik tapo švietėjišku židiniu, bet ir uostamiesčio jūrinės dvasios puoselėtoju.

Pabaigoje norisi padėkoti visiems, prisidėjusiems prie šio nuostabaus projekto įgyvendinimo: Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos mokiniams ir mokytojams, tėveliams ir  Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro kolektyvui.

Tikimės, kad projektas „Išskleisk bures“ ir toliau įkvėps jaunąją kartą domėtis jūreivyste, puoselėti uostamiesčio tradicijas ir siekti savo svajonių.

Visos naujienos