Ankstyvą lapkričio penktadienio rytą iš Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro į Vilnių išvažiavo autobusiukas su moksleiviais, dalyvauti respublikinėse „STEAM ABC“ varžybose. Jas ne pirmus metus organizuoja Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra. Konkurso tikslas – suvienyti STEAM bendruomenę ir skatinti mokinių smalsumą ir kūrybiškumą. Saviraiškos centrą atstovavo 4 komandos, kurias lydėjo būrelių vadovai – Sandra Bradauskienė, Olga Vaitkienė ir Henrikas Mališauskas.

Mokiniai, susirinkę iš įvairiausių Lietuvos kampelių, konstravo realybėje veikiančius objektus ir kūrė jiems dizainus. Šių metų konkurso objektas – traukos lenktynių automobilis, varomas pelėkautais. Finale jis priminė veržlų ir galingą „Top Fuel“ klasės dragsterį.

Sukonstravus galinguosius savadarbius automobilius vyko treniruotės ir greičio išbandymai. Vėliau – varžybos, kurių nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis. Jas gavo trys nugalėtojai iš jaunesniosios grupės, trys iš vyresniosios, taip pat buvo apdovanotos trys komandos, kurių nariai rodė aukštus ir stabilius rezultatus.

Jaunesniųjų grupėje antrąją vietą laimėjo – Leonardas Šimkus iš Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro komandos „Smalsučiai“ (mokytoja Olga Vaitkienė). Taip paminėtas ir penktą vietą užėmęs Saviraiškos centro mokinys – Adomas Paulauskas (mokytoja Olga Vaitkienė).

Džiaugiamės mokinių pasiekimais ir įgytomis naujomis žiniomis, bei dalinamės akimirkomis iš reginio Vilniuje 2023-11-10.

Visos naujienos