Spalio 19 dieną Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre  9-ą kartą programavimo gerbėjai susirinko  į tradicinį „Programavimo savaitės“ renginį – mokinių konferenciją „Programavimas – mano laisvalaikio dalis 2023“.

Šiemet konferencijoje savo patirtimi dalijosi  16 mokinių iš 6 Klaipėdos miesto ugdymo įstaigų. Mokiniai skaitė pranešimus įvairiomis temomis: nuo žaidimų kūrimo, programėlių prototipavimo, arduino robotų valdiklių programavimo iki FTC robotų kūrimo ir programavimo.

Renginio dalyvių pranešimus stebėjo ir vertino komisija. Vertintojai išrinko tris geriausius pranešimus:

  • 5-6 klasių pogrupyje geriausiai įvertintas Klaipėdos „Pajūrio“ progimnazijos 6 klasės mokinys Kirill Dmitrenko
  • 7-8 klasių pogrupyje geriausiai įvertinta mokinių komanda iš Klaipėdos Vydūno gimnazijos 8 klasės mokiniai Jokūbas Buta, Jokūbas Dargevičius ir Benas Stėga
  • 9-10 klasių pogrupyje geriausiai įvertintas Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro 9 klasės mokinys Jonas Danisevičius

Taip pat vertinimo komisija skyrė paskatinamąsias vietas mokiniams iš Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro Ruslan Piven, Ryčiui Šimkui, Klaipėdos Baltijos gimnazijos mokiniui Justui Zarauskui ir Klaipėdos Varpo gimnazijos mokiniui Gabrieliui Madeliui.

Džiaugiamės, kad kiekvienais metais mokiniai dalijasi savo pasiekimais ir atkeliauja į konferenciją su vis įdomesniais pranešimais.

Visos naujienos