Balandžio 14 d. Moksleivių saviraiškos centro mokiniai ir mokytojai vyko į ekskursiją-žygį po Akmenės kraštą. Papilėje, Akmenės krašto gidė Rita supažindino pirmosios lietuviškos Lietuvos istorijos autoriaus, švietėjo Simono Daukanto gyvenimu, mokiniai aplankė jo kapą Papilės piliakalnyje. Įveikę šimtus laiptelių grožėjosi išraiškingu Ventos slėniu nuo apžvalgos bokšto bei kerinčiu Jurakalnio atragiu. Gerokai įlingavę „beždžionių“ tiltą, kirto Ventos upę ir aplankė daugiakamienę liepą.

Kelionę tęsė aplankant gamtos paminklą- Šaltiškių molio karjerą, kurio peizažas sakoma primena Marsą bei klausėsi pasakojimo  apie daugiau nei prieš 200 mln metų vykusias formacijos.

Vėliau mokiniai nuvyko į Menčių klinčių karjerą, kuris primena Mėnulio peizažą.  Eidami taku, stebėjo, iš abiejų pusių stačius, keliasdešimties metrų aukščio karjero šlaitus, iš žemės besiveržiančius mikrošaltinius, didžiulius vikšrinius agregatus.

Dar vienas tądien aplankytas unikalus objektas- Papartynės atodanga, kur vyko tikras tiriamasis darbas. Pradžioje gidė Rita supažindino mokinius su fosilijomis, kokios jos būna ir kokie jų pavadinimai. O vėliau mokiniai ieškojo tų fosilijų, rado ir bandė išsiaiškinti kas yra kas. Vyko ir žinių patikrinimas – viktorina.

Tikime, kad išvyka buvo mokiniams labai naudinga ir žinios, papildytos įvairiais patyrimais, tikrai nuguls ilgalaikėje atmintyje. O kaip gi kitaip jei rausì ir tikrini kiekvieną akmenėlį, bandai įžvelgti fosiliją, aiškinies koks jos pavadinimas, jei bandai perskaityti beveik išnykusį užrašą antkapyje, tyrinėji mikrošaltinius klinčių karjere, stebi vagonus, dundančius pasikrauti raudono molio, skaičiuoji koks karjerų mašinos strėlės ilgis ir kt. O kur dar žemaitiškos mįslės, gidės žemaitiška šnekta, senos nuotraukos, padedančios įsivaizduoti kaip žmonės gyveno 20 amžiaus pradžioje.

Visos naujienos