Įvykdėme Vaikų vasaros poilsio programos „Vasara palapinėje 2022“ stovyklą: 62 vaikai penkias dienas stovyklavo prie Platelių ežero, 54 dalyvavo 3 dienų baidarių žygyje Minijos upe ir 27 vaikai septynių dienų jaunųjų žvalgų stovykloje prie Kašučių ežero. Svarbiausi šios programos uždaviniai- stovyklavimo ir žygių kasdienybėje ugdyti draugiškumą, savarankiškumą, kolektyviškumą, toleranciją, savitarpio pagalbą, atsakingumą, pareigingumą, mokyti bendravimo ir bendradarbiavimo-buvo įvykdyti. O be šių, ir labai praktinių dalykų vaikai išmoko: irkluoti baidarę ir pasirinkti teisingą vandens kelią (kai Minija gąsdina brastomis ir nulinkusiais į vandenį medžiais), užkurti laužą, susidėti kuprinę ir pastatyti palapinę ar tentą, nardyti su specialia įranga, kontroliuoti aukščio baimę, teisingai elgtis netyčia atsidūrus vandenyje ir daugybę kitų išgyvenimo gamtoje dalykų.

Aišku ir pažintiniai dalykai buvo svarbūs: pažintis su didžiausiu ir giliausiu Žemaitijos ežeru -Plateliais, gamtos paminklu Mingailos ažuolu, Gandingos piliakalniu Plungės rajone ir kitais objektais. Jautrus pilietiškas momentas-stovyklautojai kartu su Darbėnų bendruomene giedojo Tautišką giesmę.

Stovykloje dirbo Moksleivių saviraiškos centro mokytojai- Dalia Puidokaitė Birutė Petraitienė, Vaidilutė Liačienė, Edmundas Tilvikas, Eugenijus Malyševas, savanoriai Piotras Cybulskis, Rūta Malinovienė, Karolis Kivilis.

Data Planuojamas vaikų skaičiusRealus skaičius
Birželio 27-liepos 1 d. (5 d.)Stovykla prie Platelių ežero ir spinduliniai žygiai50 vaikų62
Birželio 28-30 d. (3 d.)Žygis dviračiais aplink Kuršių marias15 vaikų  nevyko
Liepos 4 – 6 d. (3 d.)Žygis baidarėmis Minijos upe50 vaikų  54
Liepos 04-10 (7 d.)Jaunųjų žvalgų stovykla prie Kašučių ežero15 vaikų 27
  130143
Visos naujienos