Užgavėnių kaukių parodai pateikta beveik 180 kaukių, iš 15-os miesto mokyklų, mokinių kūrybai vadovavo 21 mokytojas. Šios parodos-konkurso nugalėtojais tapo mokiniai iš „Versmės“ (Lukas Čereška, Jonas-Benas Butkus, juos rengė mokytoja N. Gedminienė), Vitės (Simas Kvasys, Ugnė Andrijauskaitė, Eivydas Grigulis, Viltė Montrimaitė, juos rengė mokytojas Raimundas Pundinas), Sendvario (Adrija Šlažaitė, Kristijonas Kiršis, Petras Armonas, juos rengė mokytojos Margarita Macijauskienė ir Irena Armonienė), Tauralaukio (Jokūbas Jonkus, mokinį rengė mokytoja Toma Butnoriūtė), „Santarvės“ (Neli Šipinskaja, rengė mokytoja Galina Deriuga) gimnazijų. Taip pat Augustė Kliukaitė iš Mažojo Klaipėdos licėjaus (mokytoja Lina Augienė) bei Moksleivių saviraiškos centro keramikos studijos „Žiezdrė“ mokiniai- Aneta Petruškevičiūtė ir Augustinas Markus (mokytoja Vida Daukšienė). Visi paminėti mokiniai apdovanoti diplomais ir suvenyrais.

Kiti parodos-konkurso dalyviai-padėkomis.

Visas kaukes galima pamatyti čia: https://padlet.com/violeta_cumak/7bcqbebmpa56qoi8

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Moksleivių saviraiškos centras ir Mažosios Lietuvos istorijos muziejus organizuoja virtualią Klaipėdos miesto mokinių sukurtų Užgavėnių kaukių parodą.

Kaukės bus eksponuojamos vasario 22-28 dienomis, Padlet aplinkoje (nuoroda žemiau). Parodoje kviečiami dalyvauti visų mokyklinio amžiaus grupių mokiniai, kurie vertinant darbus, bus suskirstyti į tris amžiaus grupes: 1-4, 5- 8  ir 9-12 klasių. Parodai pateikiamos kaukės turi atspindėti Užgavėnių personažus, pagamintos atsižvelgiant į etnines lietuvių arba kitų, Lietuvoje gyvenančių tautų, tradicijas ir tik iš tradicinių medžiagų: medžio, popieriaus, odos, pakulų, tošies, skudurų ir kt. Vertinant bus atsižvelgiama į tradiciškumą, originalumą, estetiškumą.

Vasario 28 d. 16 val. renginio Zoom aplinkoje metu bus paskelbti geriausių darbų autoriai bei informuosime kaip atsiimti prizus.  Prisijungimo prie virtualaus apdovanojimų renginio nuoroda bus paskelbta Padlet aplinkoje, renginio dieną.

Kaip ir kur pateikti kaukes parodai? Mokytojai arba patys mokiniai savo sukurtas kaukes kokybiškai ir estetiškai nufotografuoja ir nuotraukas kelia į Padlet aplinką: nuoroda.

Pateikiant nuotraukas, reikia nurodyti kaukės personažo pavadinimą, gamybos techniką bei autoriaus vardą, pavardę, mokyklą, klasę, ir darbui vadovavusio mokytojo vardą ir pavardę (pavyzdys pateikiamas Padlet aplinkoje). Vienas autorius gali įkelti ne vienos savo sukurtos kaukės nuotrauką, tačiau kaskart atidarant naują langelį bei iš naujo nurodant minėtus duomenis apie autorių ir mokytoją.

Nuotraukos keliamos iki vasario 24 d. 20 val.

Visos naujienos