Asociacija Robotiada, kartu su UAB Baltic Orbis, vasario mėnesį kvietė visus mokinius dalyvauti konkurse „Robotai – laisvės gynėjai!“ ir paįvairinti nuotolinį mokymąsi su virtualiais robotais ir „CoderZ“ platformoje. Patyrę programuotojai turėjo galimybę prisiminti programavimo džiaugsmą, o naujokai susipažinti su robotų galimybėmis! Didžiausias iššūkis – pasitelkti STEAM mokymą ir sukurti piešinį. Šiam iššūkiui prireikė matematikos, meno ir programavimo įgūdžių, todėl lengva tikrai nebuvo. Tai buvo puiki treniruotė prieš Robotiadą.

Konkursas skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti, o vaikų sukurti ir užprogramuoti piešiniai buvo patalpinti UAB Baltic Orbis Facebook paskyroje. Mokiniai nuo 1 iki 12 klasės kūrė piešinius Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo proga, o už juos buvo galima balsuoti iki vasario 22 dienos. Daugiausiai „Patinka“ ir komisijos balų sulaukęs piešinys laimėjo pagrindinį prizą – LEGO® Education SPIKE Prime robotą.

Nauja nominacija šiame konkurse – „Kodo efektyvumas“.  Vertinama buvo tai, kaip sumaniai kodas buvo sukurtas. Vieni naudojo labai daug rankų darbo, kiti pasilengvino sau gyvenimą ir kūrė programas su funkcijomis ir ciklais. Šioje nominacijos pretendavo net du Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro moksleiviai tai Rytis Šimkus (mokytoja Ramunė Šimkuvienė) ir Danielius Janutis (mokytoja Sandra Bradauskienė). Nugalėtoju buvo išrinktas Danielius Janutis su kartu su robotu sukurtu piešiniu „Laisvės gėlė“. Jam, kaip geriausias programuotojui, sukūrusiems efektyviausią kodą, atiteko užduotis atstovauti Lietuvą tarptautiniame „CoderZ“ lygos turnyre. Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro komanda suburta iš 5 asmenų. Danielius Janutis, Rytis Šimkus, Lukas Šimkus, Danielis Vičis ir Dainius Prialgauskas , tapo vieninteliais Lietuvos atstovais šiame konkurse. Netikėtas siurprizas ištiko Klaipėdos moksleivių saviraiškos centrą, pasirodo, laukia dar daug daug įdomių vykdant misijas virtualiame robotų konkurse ir varžantis su komandomis iš viso pasaulio!

Visos naujienos