Balandžio 13 dieną Švietimo ir mokslo ministerijoje apdovanoti Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo nugalėtojai. Pirmoji vieta šiemet skirta penkių darbų autoriams. Pirmosios vietos laimėtojai tampa kandidatais atstovauti Lietuvai 2018 m. jubiliejiniame 30-jame ES jaunųjų mokslininkų konkurse, rugsėjo 14–19 dienomis vyksiančiame Dubline. Kas važiuos į Dubliną, paaiškės gegužės mėnesį, kai jaunieji mokslininkai atsiųs patobulintus darbus.

Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro jaunieji mokslininkai nacionaliniame etape pristatė tris darbus, kurie buvo puikiai įvertinti.

Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro ugdytinės Kotryna Šikšnelytė ir Vakarė Bakaitė pirmąją vietą iškovojo už darbą „Ar chlorofilas gali būti taršos bioindikatorius?“, darbo vadovė Donata Žiaukrienė. Tirdamos skirtingo užterštumo vietose – parke, miške, geležinkelio ir uosto teritorijose, intensyvaus eismo zonose – augančias pienes ir gysločius merginos nustatė, kad chlorofilo koncentracija priklauso nuo vietovės užterštumo ir jis gali būti naudojamas kaip taršos bioindikatorius, o žinant užterštas vietas galima greičiau imtis priemonių ir efektyviau mažinti taršą.

Lauryno Šaknio ir Emilijos Aleksandravičiūtės darbas  „Pieno ir jodo tirpalų poveikio pomidorų marui tyrimas“, (darbo vadovė Teresė Čėsnienė)  pelnė antrąją vietą.  

Viltė Juozokaitės ir Gintarės Pociūtės pristatytas darbas „Kuršių marių vandens užterštumo įtaka eutrofikacijai „, (darbo vadovė Donata Žiaukrienė) buvo įvertintas trečiosios vietos diplomu. Sveikiname jaunuosius mokslininkus ir jų šauniąsiais vadoves.

Visos naujienos