Vykdydami vaikų vasaros poilsio programą „Vasara palapinėje“ stovyklautojai leidosi į žygį dviračiais palei Vilhelmo kanalą.
Orų prognozė nebuvo palanki šiam žygiui, tačiau tikrųjų turistų ji neišsigando. Taigi, įveiktas kartais ne itin lengvai pravažiuojamas kelias, pareikalavęs ištvermės, aplankytos įdomios pamario vietos. Viena iš jų – 15 metrų aukščio vienintelis pamaryje apžvalgos bokštas Drevernoje, iš kurio atsiveria graži apylinkių gamta, mažųjų laivų uostelis. Dabar pamario apylinkes galima pamatyti taip, kaip kadaise jas matė milžinai – iš aukštai.
Įdomu buvo sužinoti ir kanalo istoriją. O ji yra tokia:
Vilhelmo arba Klaipėdos kanalas pradėtas tiesti 1863 m., prancūzų karo belaisvių rankomis, darbai truko apie 10 metų. Kanalas tiesiogiai sujungė Klaipėdos uostą su Miniją, o per ją ir su Nemunu, šitaip aplenkiant Kuršių marias. Tuo metu Nemunu į Klaipėdą buvo plukdoma vis daugiau medienos, o vėjuotoje Ventės rago akvatorijoje neretai sieliai būdavo išblaškomi ir dėl to medienos pirkliai patirdavo nemažų nuostolių. Siekiant apeiti Kuršmares ir nuspręsta Miniją sujungti su Klaipėdos uostu. Po Antrojo pasaulinio karo kanalas laivybai nebenaudojamas ir nuo marių atskirtas šliuzu. Palei kanalą buvusiu keliu naudojasi tik dviratininkai.

[nggallery id=200]

Visos naujienos