Saulėtą ir vasarišką rugsėjo 17 dienos popietę Karklėje, „Žilvičio“ poilsiavietėje rinkosi žygio dviračiais maršrutu Vasaros estrada – Girulių TV bokštas – Kalotės ežeras – baterija „Memel Nord“ – Olando kepurė – Karklės kapinaitės – poilsiavietė „Žilvitis“ dalyviai. Neturėjusieji dviračių transporto priemonių dalyviai pėsčiomis įveikė maršruto dalį tik nuo Girulių. O čia jų visų laukė senas tradicijas turinčios dviračių turizmo varžybos „Gintarinės kopos“, kurios vykdomos jau nuo 1989 metų. Gaila, ankstesnės  varžybos vykdavusios porą dienų, dabar tapo greitomis poros valandų trukmės dalyvių dviračių vairavimo technikos demonstravimo varžytuvėmis, tačiau tradicija išsaugota … tikėsimės, geresniems laikams.

Varžybos įvyko ir turėjome jų laimėtojus – asmeninėse varžybose vaikų amžiaus grupėje nugalėjo Agnė Malinovaitė ir Lukas Kiškėnas (abu iš S.Dacho progimnazijos), antras vietas užėmė Svajūnė Bagdonavičiūtė ir Linas Petraitis (S.Dacho progimnazija), o trečiąsias vietas – Kristė Jakubauskaitė (S.Dacho progimnazija) ir Gustas Ivanauskas.

Jaunučių amžiaus grupėje nugalėtojų laurus laimėjo Karolina Zabolotnaja (I.Simonaitytės pagr.m.) ir Laurynas Čereška (S.Dacho progimnazija). Antri buvo Giedrė Jušaitė (I.Simonaitytės pagr.m.) ir Dovydas Stonys („Smeltės“ pagr.m.) ir treti Evelina Jotkevičiūtė („Smeltės“ pagr.m.) ir Aleksej Šipovskich (A.Rubliovo pagr.m.).

Komandomis, sumuojant trijų dalyvių rezultatus, pirmavo  S.Dacho progimnazijos vaikų komanda ir „Smeltės“ pagr. mokyklos jaunučių komandos, antros – „Karklės“ gyvenvietės rinktinė vaikų ir I.Simonaitytės pagr. mokyklos jaunučių komandos ir trečiosios – „Saulėtekio“ pagr. mokyklos vaikų ir S.Dacho progimnazijos jaunučių komandos.

Visi varžybų rezultatai :

Vaikų amžiaus grupės Asmeninių rezultatų protokolas.

Vaikų amžiaus grupės Komandinių rezultatų protokolas.

Jaunučių amžiaus grupės Asmeninių rezultatų protokolas.

Jaunučių amžiaus grupės Komandinių rezultatų protokolas.

Visos naujienos